Wetgeving onderhoud/keuring stookolie installatie


Elke stookolie-verwarmingsinstallatie moet jaarlijks nagekeken worden.

Het onderhoud van uw ketel/brander-installatie is bij wet verplicht.  Zowel de stookolieketel, de schouw, als de stookoliebrander én het stookolieresevoir vragen een bepaald onderhoud.

Onderhoud van een bestaande installatie:

Voor welke installatie?

Alle centrale stookolietoestellen die gebruikt worden voor verwarming en/of de aanmaak van sanitair warm water.  Elke stookolieketel met een vermogen groter of gelijk aan 20 kW moet nu periodiek onderhouden worden. Dit onderhoud bestaat uit het reinigen van de schoorsteen, de ketel en reinigen en controle van de brander en zijn rookgassen.

Wanneer?

Installaties op stookolie en vaste brandstoffen moeten JAARLIJKS een onderhoudsbeurt krijgen om de optimale werking te verzekeren.  Deze kleine investering verlaagt uw verbruik en verlengt de levensduur van uw ketel en brander.

Door wie?

Het onderhoud moet gebeuren door een 'erkende brandertechnicus'.

Wat krijgt u?

Na elke onderhoudsbeurt zal de erkende technicus u een reinigingsattest en een verbrandingsattest afleveren.

De keuring van een nieuwe installatie:

Waarom?

Net zoals elektrische installaties moet ook de verwarmingsinstallatie gekeurd worden.  Alle normen voor materialen en plaatsing moeten immers gerespecteerd worden. Dit beschermt u als consument en biedt u de garantie voor een optimale werking.

Wanneer?

Alle nieuwe installaties werkend op vaste of vloeibare brandstoffen moeten gekeurd worden vooraleer ze in gebruik worden genomen. Dit is éénmalig.

Door wie?

De plaatsing mag gebeuren door een vakman. De keuring voor ingebruikname wordt gedaan door een MazoutExpert met specialisatie ketel/brander.

Wat krijgt u?

Na de keuring krijgt u een keuringsrapport als bewijs dat de installatie conform is en in gebruik mag genomen worden.

 

 

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een prijsofferte. Contacteer ons!