Water/water-warmtepompen


Water/water-warmtepomp

Grondwater als warmtebron

Water/water-warmtepompen leveren energie uit het grondwater en stellen de meest winstgevende van de drie warmtebronnen voor. Geen ander warmtepompsysteem bereikt een vergelijkbare efficiëntie.

Het energievermogen van de water/water-warmtepomp is een referentie voor de winning van gratis energie uit de natuur. En dankzij de robuustheid van de Weishaupt-warmtepomp zijn praktisch alle waterkwaliteiten toegelaten. Een innovatieve spiraalvormige warmtewisselaar uit roestvrij staal zorgt bijkomend voor een duurzame bedrijfszekerheid.

Van een tussenkring kan afgezien worden, waardoor het jaarlijks rendement duidelijk hoger ligt. De aanschaffing van een water/water-warmtepomp is bijzonder geschikt voor regio's waar voldoende grondwater aanwezig is. In het algemeen is het nodig om een voorafgaande grondwateranalyse te laten uitvoeren. Dit betekent dat een doorgedreven voorafgaand onderzoek noodzakelijk is om de haalbaarheid van uw project op voorhand te bewijzen.

Via een broninstallatie wordt het grondwater voor de warmtepomp opgepompt, wordt de energie eraan onttrokken en wordt het water daarna teruggevoerd.

De water/water-warmtepomp kan in omgekeerde zin ook gebruikt worden als koeling.

 

 

 

 

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een prijsofferte. Contacteer ons!