Lees meer over
Houtkachels
 

Warmtepomp

Warmte uit de natuur

Warmtepompen zetten thermische energie die in de omgeving vervat zit om in warmte en halen in het ideale geval tot 75 % van de nodige energie uit de lucht, de aarde of het water. Ze hebben dan nog slechts 25 % elektrische energie nodig om een aangename warmte te bereiken.

Bij een split-warmtepomp dient de lucht als warmtebron. Hiervoor is er in tegenstelling tot de warmtewinning uit het water of de aarde geen aardsondeboring nodig.

Wat is een split-warmtepomp?

Splituitvoering betekent dat de warmtepomp in een binnen- en een buitenunit opgesplitst is. De buitenunit haalt warmte uit de buitenlucht en “pompt” deze naar een hoger temperatuurniveau om deze dan voor verwarming te kunnen gebruiken. De binnenunit - een wandtoestel - zorgt voor de warmteverdeling en voor de bereiding van sanitair warm water. Ongeacht de vermogensgrootte: de Weishaupt split-warmtepomp is een perfect afgestemd energiesysteem.

 

Welke warmtepompen zijn er?

Lucht/lucht-warmtepomp (split)

Lucht/water-warmtepomp (split)

Grond/water-warmtepomp

Water/water-warmtepomp

Sanitair warm water-warmtepomp

 

Warmtepompen zijn de ideale oplossing voor nieuwbouw en gerenoveerde woningen. Uitstekende planningsomstandigheden spelen in het voordeel van een warmtepomp voor nieuwe bouwprojecten:

Bij nieuwe bouwprojecten kan de warmtepompinstallatie reeds in de vroegste planningsfase geselecteerd worden.

Alles uit één hand

Forceville biedt een volledig warmtepompengamma met toebehoren zoals opslagvaten, hydraulische systemen enz. Bovendien zorgt Forceville voor een totaalaanpak van de installatie van de warmtepomp, afgifte systemen tot de opwekking van elektriciteit:

 

FAQ Warmtepompen

 

 

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een prijsofferte. Contacteer ons!