Nieuws

Terug naar het overzicht

Bericht geplaatst op:
23 Jul 2018

De Belgische Federatie van Brandstoffenhandelaars (Brafco) had gisteren nog verbolgen gereageerd op de beslissing van de Vlaamse regering om de verkoop van stookolieketels te verbieden vanaf 2021.

Maar het probleem is vooral dat Vlaanderen niet bevoegd is voor een verkoopsverbod. Dat is federale materie en in het federale energiepact staat dat de verkoop pas vanaf 2035 aan banden wordt gelegd. Tommelein zal zijn federale collega Marie-Christine Marghem vragen om dat te versnellen, maar garanties zijn er niet. 

Er komt in 2021 dus nog geen algemeen verbod op de verkoop. “We hebben dit reeds verduidelijkt aan de sector en binnenkort zal er een officieel overleg plaatsvinden met hen. Ik sta ook open voor mogelijke alternatieven van de sector zelf om hun producten te vervangen door vormen van hernieuwbare energie”, aldus Tommelein.

Wel wordt de plaatsing van nieuwe stookolieketels bij nieuwbouw en ingrijpende renovaties al vanaf 2021 onmogelijk gemaakt. “We moeten afstappen van fossiele brandstoffen, dat is belangrijk voor ons klimaat, ons milieu en onze gezondheid. En voor alle volgende generaties”, benadrukt Tommelein. 

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/vlaamse-regering-komt-terug-op-beslissing-toch-geen-verbod-op-stookolieketels-in-2021~acea92ab/

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een prijsofferte. Contacteer ons!