Ken je HVO al?

Een nieuwe brandstof om duurzamer te verwarmen met jouw stookolie-installatie. Zorgt voor 90% minder CO2-uitstoot dan klassieke stookolie.

Lees meer

FORCEVILLE OP KANAAL-Z MET BIOBRANDSTOF

Forceville verwarmd de eigen showroom en kantoor met 'FAME' een biobrandstof op basis van plantaardige oliën.

Lees meer

FORCEVILLE is dealer van het merk 'RB73' voor buitenhaarden, Handmade in Holland.

Het verhaal van RB73 is een verhaal van passie voor vuur. Maar ook van mooie en tijdloze producten. Handgemaakt door vaklui met liefde voor het vak. Genieten van mooie momenten, lekker buiten zijn! Denk aan de zwoele zomeravonden maar ook in de rest van het jaar zijn er vaak mooie dagen waarop een buitenhaard gebruikt kan worden. Om die heerlijke extra warmte en sfeer op je terras te geven.

Lees meer


Forceville test 20% bio FAME in gasolie verwarming

Werkt FAME, een biocomponent van diesel (B7), even goed voor mazout? Om dat na te gaan, organiseerde Informazout een test met een condensatieketel op mazout waaraan 20% FAME werd toegevoegd. Wat meteen ook de naam ‘Test B20’ verklaart.

Lees meer

Waarom ligt de toekomst van de stookolieketel bij koolstofneutrale brandstoffen?

Onlangs nodigde Informazout verwarmingsexperts en journalisten uit voor een studiedag over de vloeibare brandstoffen van de toekomst in Duitsland...

Lees meer

RIKA Herfstactie 2019

KRIJG NU UW GRATIS RIKA COMFORTSET !

Lees meer


INFOR-matie-MAZOUT

Over verwarmen met stookolie werd de laatste maanden veel gezegd en de berichtgeving was vaak verwarrend. Tijd om duidelijkheid te scheppen!

Lees meer

Mazout & zon: een combinatie waar toekomst in zit!

De overheid wil evolueren naar koolstofarmere energie. Daarom zullen we in de toekomst meer en meer hybride verwarmingsinstallaties zien. Bij Informazout zijn we ervan overtuigd dat stookolie de perfecte brandstof is om deel uit te maken van zo’n hybride installatie.

Lees meer

Hetze tegen dieselmotor en stookolieketel mag stilaan ophouden!

In hun ijver het gebruik van fossiele brandstoffen – in hoofdzaak diesel en stookolie - te ontmoedigen, nemen tal van politici het niet zo nauw met de technologie neutrale aanpak waarop de sector aandringt. Hierdoor dreigen investeringen in milieuvriendelijke oplossingen voor verbrandingsmotoren en stookinstallaties drastisch te worden afgebouwd, waardoor heel wat energie- en C02-besparingspotentieel onaangeroerd blijft.

Lees meer


Vlaamse regering komt terug op beslissing: toch geen verbod op stookolieketels in 2021

De Vlaamse regering slikt haar verbod op de verkoop van stookolieketels vanaf 2021 al weer in. Dat kondigt het kabinet van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) vanavond aan. De voorbije dagen was massaal protest ontstaan van brandstofhandelaars en eigenaars van een mazouttank.

Lees meer

Verbod op verkoop mazoutketels.

Verbod op verkoop mazoutketels zal consument op torenhoge kosten jagen, duizenden jobs kosten en het milieu geenszins ten goede komen !

Lees meer

Hoe overstappen van arm naar rijk gas

In de loop van de komende twaalf jaar moeten 1,6 miljoen Belgische gezinnen overschakelen van ‘arm’ naar ‘rijk’ gas. We leggen u uit waarom dat nodig is, wat dat voor u in de praktijk betekent en hoeveel het u zal kosten.

Lees meer


Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een prijsofferte. Contacteer ons!