Lucht/water-warmtepompen


Lucht/water-warmtepomp

De Weishaupt-lucht/water-warmtepompen gebruiken de gratis omgevingslucht als energiebron en zijn daarbij heel efficiënt en krachtig. En aangezien de warmte al in de lucht aanwezig is, blijft de nodige investering laag.

Lucht is in de regel overal beschikbaar en goed geschikt voor de werking van een warmtepomp. Er bestaan systemen voor binnen- en buitenopstelling. Enkel bij aanhoudende negatieve temperaturen wordt voor de verwarming van een gebouw een bijkomend elektrisch verwarmingselement geplaatst.

Plaatsbesparend in het huis

De lucht/water-warmtepomp bespaart niet enkel dure stookkosten, maar heeft ook weinig opstelplaats nodig in uw stookplaats. Met een hoogte van slechts 156cm, een breedte van 96cm en een diepte van 78cm vindt deze daarom in elke kelder of stookplaats makkelijk plaats. Dankzij de geïntegreerde trillingsdemping functioneren deze warmtepompen bijzonder stil en bieden ze daardoor nog meer flexibiliteit.

Weishaupt biedt naast de warmtepompen ook het complete toebehoren aan, te beginnen met de warmtebronontsluiting met luchtkanalen via de passende opslagvaten tot de efficiënte hydraulische componenten voor een economische en bedrijfszekere plaatsing van de gehele installatie.  Daardoor profiteert u voor vele jaren van een betrouwbare en zuinige verwarming met de warmtepomp.

 

Het spreekt voor zich dat er eerst en vooral goed moet geïsoleerd worden en dat de gebruikte verwarmingstechnieken van de binneninstallatie voor deze warmtepomp moet gekozen worden.

Een vloerverwarming waarbij we ook in winteromstandigheiden met relatief lage watertermperaturen onze woning zullen warm krijgen is ideaal. Immers, hoe kouder het buiten wordt, hoe minder 'warmte' de warmtepomp uit de omgevingslucht zal kunnen halen.

Soms is het dan ook noodzakelijk om 'bivalent' te werekn en nog in een tweede warmtebron te voorzien.

 

Geschikt voor elke opstellingsplaats, ook buiten

Voor degene die over te weinig opstellingsoppervlakte in huis beschikken of de plaats in de kelder voor andere doeleinden willen gebruiken, biedt Weishaupt ook hier het passende alternatief: de lucht/water-warmtepomp voor buitenopstelling.

Door haar compacte constructie is ze gemakkelijk te installeren en voorziet ze uw huis van buitenuit met voldoende warmte. En aangezien de warmtepompen van Weishaupt tot de stilste van de markt behoren, kan een minimumafstand van 5 m t.o.v. ruimtes die beschermd moeten worden (bijv. slaapkamer van de buren) volstaan.

De lucht/water-warmtepomp voor buitenopstelling heeft binnen in de woning de kleinste gevolgen. Deze warmtepomp is het meest voor de handliggend in bestaande situaties, op voorwaarde dat er buiten plaats is en de buren niet gehinderd worden. Natuurlijk moet er binnen nog met een buffervat gewerkt worden zodat de warmtepomp een minimum aan stockage-buffer kan opwarmen van waaruit dan de veschillende aangesloten circuitcomponenten kunnen werken.

 

Binnen- en buitenunit

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een prijsofferte. Contacteer ons!